Maak elke dag magisch

Maak elke dag magisch in drie stappen

 

Ruimte creëren voor je creativiteit, intuïtie en voor flow. Klinkt leuk, maar hoe doe je dat?

 

Door er eerst voor te zorgen dat je de randvoorwaarden om lekker te leven op orde hebt. Als je zorgt voor voldoende tijd in je dag of week om de volgende drie stappen te doorlopen vergroot je de kans om elke dag magisch te maken.

1. De basis - zelfzorg

Wat heb jij nodig om goed te functioneren en om jezelf te voeden? Denk eerst aan je lichaam. Hoe kun je je dag starten met voldoende energie? Ontbijten. Mijn ontbijt is heilig. Ik kies voor havermoutpap met kokosolie, banaan, lijnzaad, noten en kokosbloesemsuiker met thee & koffie ernaast. Dat werkt voor mij en ik kan er uren op vooruit.

 

Waar word jij blij van in de ochtend? Maak er tijd voor en zorg vanaf het eerste moment van de dag goed voor jezelf. Ook de rest van de dag zorg je ervoor dat je voldoende tijd neemt voor je basis. Gezond en op tijd eten, bewegen, genoeg slaap. Dat soort dingen.  Ook tijd hoort bij de basis van het creëren van magie. Met haast en spanning vliegt er van alles voorbij voor je het in de gaten hebt. Als je zorgt voor voldoende tijd in je dag of week om de drie stappen te doorlopen vergroot je de kans op dagelijkse magie. Hallo hier & nu!

2. Het hart - zelfcheck

Vraag jezelf af wat je vandaag nodig hebt om je prettig en geïnspireerd te voelen. Is dat rust, een goed gesprek met een vriend of vriendin? Tijd maken om buiten te wandelen? Misschien wel mooie muziek om je hart via je oren op te laden (ja, dat kan!). Of gewoon je lievelingstrui aantrekken omdat die zo fijn is. Je bewust worden van jouw behoeften is een belangrijke stap. Het zorgt voor een zachte en open houding waardoor je ook bewuster wordt van de schoonheid van de dingen om je heen.

 

Dan kijk je wat je wilt bereiken. Niet alleen vanuit je hoofd, maar vooral vanuit je hart. Wat wens je werkelijk? Als je intentie helder is, dan stel je je bewust en onbewust in om dat resultaat te behalen. Het hoeft niet groot te zijn. Ook niet concreet. Alleen al de intentie: "ik ben vandaag vriendelijk en open naar mezelf toe" kan wonderen doen. Formuleer je intentie altijd positief. Dus niet: "Ik wil vandaag geen gedoe aan mijn hoofd" en wel: "Ik voel me gefocust."

 

Hoe wil jij ZIJN terwijl je aan het doen bent?

 

Je kunt ook een concreter doel formuleren, meer gericht op WAT je wil bereiken. Een wens over een superproject dat je wilt uitvoeren. Een nieuwe koers voor je werk. Een spannende nieuwe liefde. Het kan allemaal.

3. "LET THE MAGIC HAPPEN" - focus en geef richting

Nu heb je de basis gelegd, je houding ten opzichte van jezelf is zacht en je intentie is helder. Tijd om je intentie als een pijl de wereld in te schieten! Door tijd in te ruimen voor meditatie, yoga of om gewoon te zijn en te ademen creëer je ruimte voor magie. Je kiest een moment om bewust te ervaren hoe je er hier en nu bij zit en in dit moment je intentie te ervaren in je hart. Hoe zou jij je voelen als je intentie waarheid wordt? Focus en ervaar. Daarna laat je je intentie los en stap je de wereld weer in. Als een achtergrondprogramma stroomt je intentie met je mee.

  

Je kunt het ook letterlijk doen door een plekje in huis in te richten als altaar of meditatie plek. Op de foto zie je een stukje van mijn eigen plekje: een plank aan de muur met daarop mijn stenen, wierook, salie en allerlei andere gezellige dingen die mij helpen om mijn intentie te focussen. Steek een kaarsje aan, zing een mantra (of een liedje), doe een dansje, zit stil en volg je ademhaling, bid, kortom doe je ding! Maak op jouw manier contact met iets dat groter is dan jij. Dat kan het universum zijn of liefde. God of de natuur. Net wat past binnen jouw wereldbeeld.

 

Let ook gedurende je dag op: Waar zit je met je aandacht? Kun je je lichaam voelen? Wat was je intentie ook al weer? Wat heb je nodig? Waar heb je zin in? Wat zie je om je heen? Door jezelf deze vragen te stellen doorloop je de stapjes die nodig zijn voor een magische dag iedere keer weer opnieuw en blijf je 'wakker' en aanwezig genoeg om bijzondere dingen op te merken. Gesprekken die precies aansluiten bij wat jij in je hart het liefste wil, een artikel in een tijdschrift met een kop die precies 'raak' is. Dat soort dingen. Synchroniciteit, oftewel: wanneer toeval geen toeval is.

 

Leven met intuïtie is simpel en tegelijkertijd een mega uitdaging. Het vraagt om bewustzijn van jezelf inclusief je behoeften en drijfveren en ook om een wakkere blik waarmee je kunt zien wat voor magische dingen zich soms vlak voor je neus afspelen.